Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@10:47:16 GMT

واکنش طالبان به گزارش «سیگار»: امریکا مسئول است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۹۲۹۵

واکنش طالبان به گزارش «سیگار»: امریکا مسئول است

وزارت کار و امور اجتماعی دولت سرپرست افغانستان روز سه شنبه به گزارش تازه اداره بازرسی ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) مبنی بر اینکه از زمان تسلط طالبان حدود ۹۰۰ هزار نفر بیکار شده‌اند، واکنش نشان داد و گفت که عامل این رویداد، امریکا است.

به گزارش ایران اکونومیست از خبرگزاری صدای افغان (آوا)، وزارت کار و امور اجتماعی این کشور به تازگی با صدور اعلامیه‌ای گفته است: به‌گونه ای که دفتر بازرسی امریکا (سیگار) در گزارش اخیر خود از بیکار شدن حدود ۵۰۰ هزار شهروند افغانستان از ماه ژوئیه تا سپتامبر ۲۰۲۱ خبر داده است، باید گفت که عامل اصلی اینهمه ناهنجاری های اجتماعی و اقتصادی در افغانستان ایالات متحده امریکا و متحدانش می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این اعلامیه ابراز امیدواری شده است که جامعه جهانی با برداشتن تحریم‌های وضع شده، به وضعیت افغانستان توجه ویژه کند تا زندگی مردم به شکل عادی برگردد و سطح بیکاری کاهش پیدا کند.

اداره بازرسی امریکا در امور بازسازی افغانستان دیروز دوشنبه با انتشار توئیتی شمار شهروندان افغان که تا اواسط سال جاری میلادی شغل خود را از دست خواهند داد را بیش از ۹۰۰ هزار نفر تخمین زده است.

سیگار نوشته است که زنان کارگر بیشتر متاثر شده و پیش‌بینی می‌شود که سطح اشتغال زنان تا اواسط سال ۲۰۲۲ به میزان ۲۱ درصد کاهش یابد.

بر مبنای اعلامیه وزارت کار و امور اجتماعی، دولت سرپرست افغانستان (طالبان) مدتی است که به منظور کاهش بیکاری و رسیدن کشور به خودکفایی، برنامه های کلان اقتصادی مانند افتتاح سد آبی قوش تپه، استخراج معادن حوزه شمال، آغاز کار و ایجاد تسهیلات در عملی شدن پروژه تاپی، تامین امنیت سرمایه گذاری های داخلی و خارجی، حمایت از بخش خصوصی و ده ها برنامه دیگر را فراهم کرده است.

 

 

این اعلامیه افزوده است که وزارت کار و امور اجتماعی، منع تکدی‌گری، جمع‌آوری معتادین، تهیه و فراهم سازی زمینه های آموزش فنی و حرفه ای برای آنان، سرعت توزیع جواز کار برای اتباع خارجی، طرح دفاع از حقوق شهروندان، طرح ارائه آموزش فنی و حرفه ای برابر با نیاز بازار کار، ظرفیت سازی برای کارمندان وزارتخانه ها، طرح جامع کارآفرینی و کاهش بیکاری و همچنین طرح جلوگیری از کار سخت کودکان را تدوین کرده و برای علمی سازی آن گام‌های اساسی برداشته است.

گفتنی است که تحولات سیاسی اخیر در افغانستان، بیکاری، فقر و گرسنگی شدیدی را در این کشور در پی داشته است. گفته می‌شود که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر قرار دارند و همچنین بیش از نیمی از جمعیت کشور با گرسنگی شدید مواجه‌اند.

پس از فروپاشی نظام پیشین و روی کار آمدن حکومت سرپرست در کابل، سطح فقر و بیکاری در کشور به صورت سرسام آوری افزایش پیدا کرده است. بر اساس تحقیقات برخی نهادهای بین المللی، در حال حاضر تنها ۷ درصد مردم افغانستان به غذای کافی دسترسی دارند و بقیه وضعیت نامناسبی دارند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: افغانستان ، طالبان ، ایالات متحده آمریکا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا وزارت کار و امور اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۹۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۲.۵ سال گذشته خبر داد و گفت: پیشنهاد گسترده تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده ایم.

علی حسین رعیتی فرد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور اظهار کرد: شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر بود که اکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه ای از مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شده است.

وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهم نامه‌ای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای انجام شد مصمم هستیم که این عدد کمتر شود چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کار بلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه ای آمادگی دارد که آموزش‌های لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری 

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم محدودیتی برای پوشش‌شان وجود داشت. یک بحث هم در خصوص از کار افتادگی بود مثلاً اگر کسی انتهای بازنشستگی اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمی‌شد لذا پیشنهاد دادیم که اگر از کار افتاده و ناتوان است برنگردد ولی اگر توان کار دارد ظرف یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و  ادامه فعالیت بدهد و صرفاً دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر  کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سال‌ها بیمه پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.

فرایند بازگشت افراد به چرخه اشتغال

معاون وزیر کار درباره فرایند بازگشت به کار و تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفه‌ای توضیح داد: به موجب این تفاهم نامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتماً بعد از ۶ ماه با فراخوانی که صورت می‌گیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی برگردند. اگر نمی‌توانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برایشان لحاظ می شود که به بازار کار برگردند.
به گفته وی تلاش وزارت کار این است که افراد آموزش‌های لازم را فرابگیرند و به محیط کار برگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سال‌ها کار کرده و صاحب تجربه است می تواند برای کشور مفید باشد.

رعیتی فرد در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه سه جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای درحال اجراست و دستورالعمل آن به استانها رفته و هماهنگی ها با استانها انجام گرفته است.کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما به چرخه آموزش برگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • تأسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • تاسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • بیکاری ۸۰ درصدی خبرنگاران زن در افغانستان
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم